De WITTE GIDS……… rommel voor de gele papierbak?

Je geheugen wordt wat slechter en plots denk je nog eens terug aan oude vrienden ….schoolvrienden van vroeger…vrienden van je vorig werk ….mensen waarmee je ooit eens op reis bent geweest…..je weet nog wel in welk dorp ze wonen ,maar straatnaam en huisnummer ben je vergeten en het is te ver om hun huis met de auto te gaan zoeken.

Tot voor enkele jaren telefoneerde je dan naar het gemeentehuis van hun woonplaats en dan kende je hun adres heel snel weer, maar tegenwoordig bots je dan op een man of vrouw aan de de telefoon en die zegt : praaivesie praaivesie …we mogen dat adres niet meer geven omwille van de wet op de praaivesie . En daar sta je dan !

Maar misschien heb je het beste middel om de vraag te beantwoorden in huis :

EEN OUDE WITTE GIDS!

Zo heette het boek : WITTE GIDS

Ik denk dat de laatste dateert uit 2018 . Daar staan alle adressen in van mensen die toen een gewone telefoon hadden en dat waren de meesten nog wel …..en alles mooi gerangschikt per gemeente en op alfabet. Wanneer je die gids nog hebt ….gooi hem niet in de gele plastiek bak , maar bewaar hem , leg hem in handbereik …….in deze omstandigheden zal hij een gewaardeerde hulp zijn …en nog gratis en voor niets ook.

Een juist adres terugvinden wordt dan kinderspel.

LV