De echte macht in dit land.

Op het televisienieuws gisteren werd het nog eens duidelijk gemaakt wie de echte macht heeft in dit land , of toch zeker in dit land boven de taalgrens .

Na beelden over de mislukking van Bart De Wever , die door omstandigheden in een situatie kwam waar hij niet kon lukken , waren er beelden over de vorming van een Vlaamse regering met minister Diependaele aan het

“Grote” woord. Hij verzekerde ons dat de Vlaamse regering er spoedig zou zijn en noemde twee onderwerpen op waar ze het gingen over hebben : de fusies van gemeenten en de afschaffing van de provincies !

Twee zaken die blijkbaar belangrijk waren , maar waarover geen enkele partij tijdens de verkiezingscampagne iets had gezegd!!.Geen woord!

Handig was het verzwegen om er nu , na de verkiezingen ,mee voor de dag te komen ! Wanneer er voor mensen iets belangrijks is , dan is het wel wat er met HUN gemeente, met HUN gemeenschap gaat gebeuren ???

Wanneer de Vlaamse regering en het Vlaamse parlement daarmee bezig gaat zijn , had het best WEL een thema moeten zijn bij de verkiezing van een nieuw Vlaams parlement!

Waarom is dat niet,gebeurd???

De verklaring is eenvoudig.

Wanneer de rook van het verkiezingsbuskruit in de lucht is opgegaan , komt er wel een ander soort beleidsmens voor de dag , een mens waarvoor de gemeenschap nooit heeft mogen kiezen ……de hoge ambtenaar…..en die gaat van dan af het beleid bepalen !

Die gaat bepalen dat er te veel gemeenten zijn waarmee zij last hebben …en dat de provincies die ook aan het algemeen beleid wensen mee te werken. , eerder pottenkijkers zijn waar ze van af willen!

Zij zijn de echte macht van Vlaanderen .

Klaag ik dat aan?

Neen , ik stel nu alleen maar vast ….als burger van dit deel van het land.

Het is nu aan de pas gekozen volksvertegenwoordigers om daar mee om te gaan……

Zijn zij voorlopers of gedweee volgelingen .

Om dat te weten zullen wij niet erg lang moeten wachten.

L.V.