Nieuwsgierige banken of hoe moet ik het noemen?

Weten jullie het nog dat er een tijd was dat de eerste bankfilialen in onze gemeente verschenen , met bankdirecteurs die in ons openbare leven mee deelnamen aan het reilen en zeilen van de gemeenschap?

Weten jullie het nog hoe de deuren van die banken wagenwijd openstonden en hoe voornaam wij er ontvangen werden , zelfs wanneer wij er amper enkele honderd franks op een spaarboekje hadden staan.

Stilaan maar zeker is die situatie de laatste jaren erg veranderd. Wij zijn reeds lang de baas niet meer van ons geld dat in een bank bewaard wordt. De bankgebouwen gingen langzamerhand een voor een dicht , op een uitzondering na , de gebouwen waar tevoren een bank was ,worden nu voor iets anders gebruikt.

De wetgever is ook stilaan beginnen dansen naar het pijpen van de banken .

Zij en alleen zij zijn de baas van ons eigen geld geworden……zij bepalen hoeveel je nog mag afhalen en waar…… maar EEN bank steekt er nog bovenuit in brutaliteit …….en nog wel de bank die vroeger volks en vlaams beweerde te zijn…..

Die stuurt brieven om alles wat maar mogelijk is over je te weten , zaken waar ze absoluut niets mee te maken hebben en nog straffer : wanneer je niet binnen de veertien dagen hun vraagformulieren invult en terugstuurt …….dan blokkeren zij je rekening……..schrijven ze…..

Mijn vraag is : heeft iemand van jullie dat al meegemaakt?

LV