Wie zijn al die portretten toch langs Laakdalse wegen??

Onze gemeente krioelt ervan , ze steekt boven alle andere uit in het krioelen.

Er is geen straat of straatje , geen plein of pleintje of er staat iemands portret. Meestal staat er ook een naam onder en dat is goed en slim , want de portretten zijn niet allemaal herkenbaar , en met de naam eronder staan wij al een beetje verder in het ontrafelen van wie wie is.

Bij sommigen is het makkelijk , je had ze tevoren nooit gehoord of gezien en wanneer binnen drie weken ongeveer heel de bolletjestentoonstelling wordt opgeruimd zal Laakdal er weer mooi normaal uit zien . Voor hen zal er niets veranderd zijn.

Anders is het met de portretten die je WEL herkent , of tenminste de namen toch , want snel zie je dat de portretten vaak maar van ver lijken op de mensen die ze moeten voorstellen. Ik hoor jullie zeggen : “omdat de portretten mooier zijn dan de mensen in het echt?”;

Neen , met deze portretten is het net omgekeerd : vaak zijn de mensen in het echt veel mooier dan wat er op de portretten staat!

Hoe dat komt en waarom het zo is weet ik ook niet? Jullie mogen me het antwoord van het raadsel hierachter steeds mededelen . Dus ik formuleer de vraag nog eens : waarom zijn de verkiezingskandidaten in het echt veel mooier dan hun verkiezingsportret het laat uitschijnen ? En wat is de filosofie daarachter ? Die tweede vraag is de schiftingsvraag mochten er meer dan twee juiste antwoorden komen op de hoofdvraag!

uw LV.