Vinden jullie ook dat ons land zwalpt?

Je zou er medelijden mee krijgen …met onze toppolitici……

Zij zijn bezig met het vormen van een Belgische regering , of iets sneller nog zou de Vlaamse regering er moeten zijn  , en in feite moeten ze ook alles beginnen  klaar te krijgen voor de nieuwe besturen van gemeente en provincie.

Het meeste medelijden verdient de burgemeester van Antwerpen , want die moet nu met drie belangrijke zaken ter zelfdertijd bezig zijn….

Hoe komt dat toch?

Het antwoord is eenvoudig . Eigenlijk zou dat zo niet moeten of zelfs niet mogen zijn.In feite zou je die drie verkiezingen ver uit elkaar kunnen houden om aan elke voldoende aandacht te wijden…..maar toppolitici hebben EEN zaak gemeen : zij hebben NIET ZO GRAAG verkiezingen ……en daarom hebben ze nu een aantal verkiezingen doen samenvallen wat in feite niet hoeft . Nog verbazingwekkender : de datum van de Europese verkiezingen stond vast , en onze leidende verantwoordelijken hebben daar dan “onze” verkiezingen nog echt bij”gelapt”…..

Dus nu klagen dat ze overal tegelijk moeten mee bezig zijn …….is klagen over iets verkeerds .  Al deze verkiezingen  bij elkaar lappen is niet echt democratisch en het gebeurt in geen enkel ander land…..Over die belangrijke Europese verkiezingen hebben wij daardoor helemaal geen informatie gekregen …..maar daarover hebben wij het al eens gehad.

” Wij moeten de mensen niet te veel lastig vallen met verkiezingen, hoor ik nog eens vanuit het beleid.”  Het antwoord daarop is : dan hadden ze het land niet zo moeilijk uit elkaar moeten halen en het dan met de verkiezingen weer  op een hoop gooien als een pot nat.

En een verkiezing  om de twee jaar , maar dan over drie verschillende niveau’s …..het land …..vlaanderen….en de gemeente is niet overdreven veel , maar zorgt ervoor dat elk niveau de nodige aandacht krijgt.

LV