Wie is de winnaar? Een overweging bij het opstaan de dag na de verkiezing….

Vannacht lag ik  even glimlachend te denken……het kartel …..13 mensen verkozen …..een nipte meerderheid maar toch een meerderheid….. en een beetje later dacht ik  “hoeveel verkozenen zijn dat meer dan vorige keer ??? …..en dan ben ik opgestaan om te gaan kijken …… CD&V had toen 8 verkozenen ……en NVA had er 5 ! Oei , dat is samen ook  dertien. Wij hebben dus als groep geen enkele zetel bijgewonnen….. Wij hadden er samen 13 en wij hebben er samen nog 13 , geen minder maar ook geen meer.

Bij nader toezien was het getal niet veranderd , maar wat wel veranderde is de inhoud van die 13. Vorige legislatuur  8 en 5…….nu 11 en 2 .

Het kartel stuurt 11 CD&V’ers naar de gemeenteraad en 2 NVA’ers . Die twee worden dan nog allebei schepen zodat er geen NVA- raadsleden over zijn. In feite verdwijnt de NVA uit de gemeenteraad en dit na tientallen jaren….waarschijnlijk door een aantal gevolgen van de kartelsituatie .

Tot hier deze eerste overweging…..tenzij nog een welgemeende gelukwens aan ProLaakdal ,  de coalitiepartner tot nu toe , die op eigen kracht toch duidelijk met meer verkozenen naar de nieuwe gemeenteraad komt.

LV