Cafépraat ……..of ………een beetje waarheid misschien…..

Gewoon wat ik mensen heb horen vertellen deze voormiddag en een stukje van de namiddag…… Ik voeg het samen in gespreksvorm . In werkelijkheid waren het afzonderlijke uitspraken van mensen in afzonderlijke gesprekken :

-Tine heeft op RTV gezegd dat het kartel gewoon alleen gaat verder doen .Kijk maar hoe goed dat dat de voorbije periode in Westerlo is gegaan en hoe ze er daar nu voor beloond werden……

-“ik weet zeker dat ze Katrien Masschalk gaan bijvragen om met één verkozene meer te zijn”. Met haar één schepenzetel te geven zijn ze er van af…… dat is dan eentje minder voor het kartel ….maar voor iets hoort iets…”……… -ik heb voor waarheid gehoord dat daar veel tegenstand tegen is , vooral uit de deelgemeente waar Katrien woont , want daar zou dan iemand anders van het kartel wegvallen …..”

-“veel mensen vinden dat ze maar met een grote coalitie moeten verder doen , dat is toch in de voorbije jaren heel goed gegaan . Met twee schepenzetels zouden de anderen tevreden zijn “…………….”Dat zal wel niet , want dan zijn er maar drie zetels meer over voor het kartel , en een daarvan gaat al naar nva…….”……………- “Ja maar dan is er toch weer een grote groep die achter de meerderheid staat…..”…….. -” dat zou niet verkeerd zijn , maar ik denk niet dat dat zal gebeuren. ”

Tot daar wat ik echt kon noteren……

ik wil nog wel van de gelegenheid gebruik maken om 2 foutjes recht te zetten ;

1. in verband met de dorpspomp van Veerle gisteren zag ik dat de Romeinse cijfers verkeerd werden omgezet. Het jaar is niet 1700 enz  maar 1800 en.

2.in het kartel is overeengekomen dat nva 1 schepenzetel krijgt en niet 2 ,waarvoor onze verontschuldigingen.

LV