Eigenlijk weten wij nog van niks…….

Gisteren was er in Veerle een prettige bijeenkomst …….van mensen die geboren zijn in 1944 en die dus dit jaar 80 geworden zijn of nog gaan worden , er werd over veel gepraat. Het onderwerp gemeenteraadsverkiezingen was niet hun eerste onderwerp …..veruit niet,maar de ondertoon daarover was “en van al die foto’s ken ik echt niemand “,” de meeste van die mensen op de foto heb ik nog nooit gezien.”…

Ook onze gemeente is veranderd sinds de jaren dat wij jong waren . Toen kende iedereen iedereen en wist iedereen iedereen wonen. Toen kon je met foto’s veel doen….

Nu is het inderdaad anders ……de mensen kennen zelfs hun geburen nauwelijks , mensen die ze voor de eerste keer zien op een folder of in een verkiezingsboekje kennen ze zeker niet.

Om mensen te overtuigen is er veel meer nodig dan een folder of een boekje met foto’s in de brievenbus.

Ook korte bondige programma’s , op 1 pagina samengevoegd ,langer niet , zou heel positief onthaald worden .

Maar foto’s alleen , en dan nog zonder enige verdere uitleg , zijn niet genoeg om mensen te overtuigen .

LV

 

Knack en Het Laatste Nieuws op Internet?

Elke dag opnieuw loop ik er in! Jullie ook?

Wanneer ik een paar keer per dag mijn post op het internet jees ,bots ik steeds op een verleidelijke website van Knack en van Het Laatste Nieuws.

Er staan mooie titels  over interessante onderwerpen en vaak ook reeds een foto erbij.

Maar wanneer ik er dan op duw om ze te lezen komt er steeds enkel  een reclametekst om me te laten weten hoe ik een abonnement kan nemen of wat ik moet betalen en hoe  om het interessante artikel apart te kunnen lezen…

Steeds duw ik er op om meer te weten te komen , maar steeds bots ik op dezelfde reclame. Wat die twee doen is in feite geen info geven maar gewoon platte publiciteit voor zichzelf maken . Op zichzelf is dat niet abnormaal .Wel abnormaal is dat die zich telkens weer ongevraagd tussen mijn persoonlijke mail nestelen.

Bestaat er een methode om die voor goed uit mijn mail te gooien???

LV

 

Sloddervos tweehonderd jaar geleden.

In de parochie Veerle wordt Johannes Baptist Grouwels pastoor , hij volgt de in augustus 1724 overleden pastoor Gluckers op.De nieuwe pastoor maakt zijn beklag dat hij zijn parochieregisters niet kan in orde krijgen , zijn voorganger heeft er nogal een zootje van gemaakt! Gluckers bleek alles op kleine papiertjes te schrijven die hij dan ergens verloren legde. Zo was er van juni tot september van 1724 geen enkele geboorte meer te vinden .

Pastoor Grouwels had al vijf oproepen gedaan ‘s zondags op de preekstoel en gevraagd dat de ouders , zo nodig , hem zouden verwittigen ,maar niemand was komen opdagen .Al het mogelijke had hij gedaan….. de schuld lag duidelijk niet bij hem .

(vermeld door J. Machielsen ). Sloddervossen kom je overal tegen , zelfs op de pastorij…

LV

Nieuwsgierige banken of hoe moet ik het noemen?

Weten jullie het nog dat er een tijd was dat de eerste bankfilialen in onze gemeente verschenen , met bankdirecteurs die in ons openbare leven mee deelnamen aan het reilen en zeilen van de gemeenschap?

Weten jullie het nog hoe de deuren van die banken wagenwijd openstonden en hoe voornaam wij er ontvangen werden , zelfs wanneer wij er amper enkele honderd franks op een spaarboekje hadden staan.

Stilaan maar zeker is die situatie de laatste jaren erg veranderd. Wij zijn reeds lang de baas niet meer van ons geld dat in een bank bewaard wordt. De bankgebouwen gingen langzamerhand een voor een dicht , op een uitzondering na , de gebouwen waar tevoren een bank was ,worden nu voor iets anders gebruikt.

De wetgever is ook stilaan beginnen dansen naar het pijpen van de banken .

Zij en alleen zij zijn de baas van ons eigen geld geworden……zij bepalen hoeveel je nog mag afhalen en waar…… maar EEN bank steekt er nog bovenuit in brutaliteit …….en nog wel de bank die vroeger volks en vlaams beweerde te zijn…..

Die stuurt brieven om alles wat maar mogelijk is over je te weten , zaken waar ze absoluut niets mee te maken hebben en nog straffer : wanneer je niet binnen de veertien dagen hun vraagformulieren invult en terugstuurt …….dan blokkeren zij je rekening……..schrijven ze…..

Mijn vraag is : heeft iemand van jullie dat al meegemaakt?

LV

De naaimachine

Waarom schrijven wij vandaag eens iets over een naaimachine?

Ten eerste heeft  de naaimachine een geweldige vooruitgang gebracht niet alleen in onze maatschappij maar voor velen ook in het leven van elke dag. En ten tweede omdat de eerste echte naaimachine precies het licht heeft gezien op 10 september , weliswaar in 1846 maar toch op 10 september , exact dezelfde datum als vandaag. De uitvinder was ene Elias Howe . Hij was een Amerikaan maar omdat hij daar niemand vond om in zijn machine te investeren verhuisde hij naar Engeland en  verkocht hij daar zijn patentenrechten voor 250 Engelse ponden.

Het  bleef hem echter slecht gaan, eerst stuurde hij zijn gezin weer naar Amerika en daarna vertrok hij er zelf weer naartoe .

En dan maakte hij mee wat nog anderen ooit hebben beleefd…..zijn naaimachine werd verbeterd onder meer door de Amerikaanse zakenman Isaac Merit Singer . En het was die naam Singer die op de duur in de hele wereld synoniem werd van “beste ” naaimachine.

Toch kon Howe na een rechtszaak tegen Singer er mee zijn profijt uithalen, want hij kreeg zijn aandeel in de opbrengst van de Singernaaimachines.

In 2004 kreeg Howe een plek in de United States National Inventors Hall of Fame en werd hij ook geeerd in de beatlesfilm “Help”.

LV

vandaag 100 jaar geleden

Vandaag 100 jaar geleden werd in Arendonk Rik Van Steenbergen geboren.

Een twintigtal jaren later zou hij beginnen een wielercarriere  op te bouwen die zijns gelijke niet had. Hij won verschillende klassieke koersen  , heel wat ritten in de Ronde van Frankrijk en vooral… hij werd DRIE keer wereldkampioen op de weg .Ook op de piste was hij een kampioen en hij draaide mee aan de top tot hij 43 was. De laatste jaren zagen wij wel stilaan een nieuwe jonge concurrent zijn kop opsteken……Rik Van Looy , die daarna op zijn beurt uitgroeide tot het nieuwe jonge wieleridool.

Bij zijn grote bewonderaars waren bvb Jacques Anquetil en Fausto Coppi.

LV

Mahdi komt iets te laat

Gisteren werd bekend dat de CD&V-voorzitter Mahdi aan de plaatselijk afdelingen met aandrang vroeg bij de gemeenteraadsverkizeingen van oktober dit jaar op te komen onder de naam CD&V en niet in een kartel of onder een andere naam.

Een beetje later bleek het dat hij met zijn oproep achter de feiten aanholt!!!

Ongeveer de helft van de CD&V-afdelingen heeft immers reeds bekend gemaakt op te komen onder een andere naam , een gewijzigde naam of een kartel met een andere partij.

Zo is het ook in Laakdal !

onze CD&V  met Tine en Stein krijgen dus slechte punten van hun voorzitter……???????

Of heeft de voorzitter nu toch ingezien dat hij met zijn oproep MAANDEN TE LAAT  kwam ???

de slechte punten zijn voor Mahdi.!!!!!!!!

LV

SCHOONHEIDSWEDSTRIJD ??????

Wanneer je enkele tientallen meter je voet buitenzet kun je er niet naast kijken! Die KOPPEN overal ……koppen , koppen en nog eens koppen.Koppen van mensen .Hun namen staan er meestal ook onder , ook nog een letterwoord .Hier en daar nog een korte slogan van een woord of drie vier.

Dat is voor de verkiezingen , hoor ik zeggen ! Maar die zijn er toch pas binnen een week of vijf????? Nog meer dan een maand dus. De koppen zullen er lang moeten staan!

Ik denk dan ……..maar om te weten aan wie je je stem gaat geven moet je weten wat die dame of die kerel met die stem  wil gaan doen! Ik zou toch graag weten of die een echt programma heeft , of die eventueel in het verleden wat gedaan heeft? Of hij of zij in het verleden niet gefaald heeft ? Je kan toch je toekomst niet zo maar in iemands handen leggen omwille van zijn of haar gezicht???? Dus , en dat raad ik iedereen aan , IK WACHT op zijn of haar PROGRAMMA , eventueel ook op een overzicht van datgene wat zij in het verleden al met mijn stem hebben gedaan!? Een gezicht op een paal is niet voldoende .

Een verkiezing is geen schoonheidswedstrijd ……..Het is VEEL MEER .Het is nu wachten op de plannen in die koppen .LV